Hozzávalók:
Palacsinta:
450g liszt
50g kakaópor
3 tojás
700ml szóda
500ml tej
6g sütőpor
Tejberizs
400g SOS Classic rizs
1400ml tej
250g cukor
5db eper
3db kivi
1db mangó
Na jó, nem igazi sushi, mert a töltelék tejberizs, a szíve pedig gyümölcsökből áll,
mindez kakaós palacsintába tekerve, de szerintem megéri kipróbálni, mert azok is biztosan elfogyasztják, akik eddig hallani sem akartak a halas verzióról!
A tejberizs alapját a SOS Classic adta, amely kerek szemeinek köszönhetően, egyébként a sima sushihoz is jó lenne!
Elkészítés:
A tejberizzsel kezdjük, mert annak ki kell hűlnie. Ehhez a hozzávalókat egy lábasba tesszük,
majd közepes lángon 30 perc alatt folyamatos kevergetés mellett puhára főzzük.
A palacsintákhoz a száraz hozzávalókat egy tálba mérjük, majd a tojással egy kézi habverővel elkezdjük csomómentesre keverni.
A tojások után felváltva adom hozzá a tejet, illetve a szódát kis adagokban, majd a végén botmixerrel homogénre keverem, nehogy
lisztbuborékok maradjanak benne véletlenül.
A palacsintákat teflon serpenyőben, kevés olajjal oldalanként 2-2- perc alatt készre sütöm.
A gyümölcsöket megtisztítom majd feldarabolom.
Amikor kihűlt a tejberizs kiterítek egy palacsintát, majd 2-3 evőkanál tölteléket helyezek rá, és vékonyan szétkenem.
A 3/4 részéhez teszek egy sort a gyümölcsökből, majd ezt szorosan feltekerem, és 3-3 cm vastag, úgynevezett makikra vágom.
Szorosan egymás mellé téve tálalhatom is őket desszertként.