TOP
Recept

Házi Bagel

10 fő
80 perc
Nehézség: 6 / 10
Hozzávalók:
500g liszt
25g élesztő
350ml tej
30g vaj
25g cukor
10g só
Magok a tetejére

Pofonegyszerű, mégis letaglózott annyira finom, légies a végeredmény! Azt mondanám róla, hogy ha az utolsó élesztő lenne a kezemben, és nem kapnék többet akkor is ezt sütném meg, dupla adaggal 😍

 

Elkészítés:
Az élesztőt a cukros tejben futtassuk fel, majd amíg ez dolgozik szitáljuk a lisztet a sóval a dagasztógèp üstjébe.
Adjuk hozzá a vajat, majd ha felfutott az élesztő azt is és kezdjük el dagasztani.
10 perc alatt fényesre dagasztjuk, utána pedig 50 perc alatt, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

Ezután 10-20 egyenlő részre osztjuk. (Én a kisebbek híve vagyok, így inkább 15-16db az ideális)
Gömbölyítjük őket, majd 10 percig állni hagyjuk. Utána egyesével 30x20cm-es téglalapra nyújtjuk és feltekerjük szorosan a hosszabb oldalànàl. A két véget pedig összecsípjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymástól 2-2 centire.
Egy víz spriccelővel befújjuk, majd a magkeverékbe forgatjuk.
Állni hagyjuk megint 10 percet, közben 230C-ra előmelegítjük a sütőt.
Mielőtt betoljuk őket, ismét lefújjuk, majd 15-18 perc alatt arany barnára sütjük őket.