zt a receptet annak is meg kell csinálni, aki igazából nem is szereti a fánkot 🙈🙉🙊 Bár nem tudom, létezik-e ilyen ember 🙂
Nálunk a mama mindig fánkot sütött, de tényleg ! A mai napig is néha csak úgy odatelefonál a nagyi anyának, hogy ugorjunk már el hozzà, mert kisültek a friss szalagos fánkok <3
Persze a mami fánkja a házi lekvárral, vagy porcukorral magában az igazi, úgy gondoltam én most egy kicsit felturbózom a receptet!
Hozzávalók:
350g liszt
3ek porcukor
1 egész tojás
2 sárgája
40g vaj
1ek rum aroma
225ml tej
15g élesztő
Elkészítés:
A tejet egy teáskanál cukorral langyosítsd meg. Ezután morzsold bele a friss élesztőt, és hagy pár percig futni. Addig a vajat mikróban olvaszd meg.
A többi hozzávalót pedig mérd a dagasztó üstjébe.
Eztán add hozzà a vajat és az élesztős tejet, majd 10 perc alatt dagassz belőle csodaszép, homogén masszát.
Takard le és egy óra alatt keleszd a háromszorosára.
Eközben én megfőztem egy adag vanília pudingot hozzá, viszont 500ml tej helyett csak 300ml-t adtam hozzá, így jóval sűrűbb lett az állaga.
Amíg a tészta kel, ez bőven ki tud hűlni.
Amikor a tészta megkel lisztezett deszkàn nyújtsuk 2cm vastagra, majd egy pohárral szaggassuk ki a tésztát.
30 perc alatt hagyjuk, hogy itt tovább keljenek, majd forró olajban 2-2 perc alatt süssük őket készre.
Sütés előtt nyomjuk az egyik oldalról egy ponton meg a közepét, így mindenhol egyenletesen fog sülni.
Amikor kész szedjük ki, kicsit csepegtessük le, majd amíg forró forgassuk kristálycukorba. Eztán pedig egy habnyomó segítségével töltsük meg őket a pudinggal.