TOP
Desszert Recept

Madártej

6 fő
120 perc
Nehézség: 4 / 10
Hozzávalók:
Krém:
8 tojássárgàja
2 liter tej
400g cukor
1tk vanília aroma

Hab:
8 tojásfehérje
200g cukor

A világon nem tudnék olyan embert mutatni szerintem aki nem szereti a madártejet!
Könnyű, krémes, és gyönyörű desszert a maga egyszerűségével, mert egyébként 5 hozzávalóból készül, kicsit időigényes, viszont a végeredmény garantált siker!

Elkészítés:
Én a krémmel kezdtem, mert annak hűlnie kell, és nálunk az volt a szabály, hogy csak hidegen lehet belőle enni majd 😀
A krémhez a tojásokat csomómentesre keverjük a cukorral, illetve a vanília aromával, utána pedig homogénre keverjük a tejjel.
Ha 100% biztosra szeretnél menni, hogy be fog sűrűsödni adj hozzà a cukor mellé az elején 2ek lisztet. A lábasban amiben kiket érted tedd fel főni, majd addig főzd közepes lángon, amíg fel nem forr és kezd el sűrűsödni. Utána húzd le a tűzről és hagyd hűlni.
A tojások fehérjét verd a cukorral fényes habbá 8-10 perc alatt robotgéppel. Amíg a gép dolgozik egy széles szájú lábasban tegyél oda 2 liter vizet melegíteni 2ek cukorral. Amikor a hab már kemény, kanalazd a gyöngyöző cukros vízbe a habot és 3-4 perc alatt főzd meg a galuskákat.
A krémet tedd egy jènaiba, majd a kész galuskàkat lecsepegtetve tedd a tetejére és locsold meg őket a sárga krémmel. Ezután hagyd teljesen kihűlni és tálalhatod is.
Az, hogy ez hány adag őszintén nem tudom megállapítani, mert én ha nem figyelek oda egyedül meg tudnám enni az egészet, de hivatalosan a mennyiség alapján olyan 6-8 adagra számoljuk 🙂