Hozzávalók:
300g csirkemell
250ml húsleves alaplé
5db csemege uborka
80g gomba
1 fej vöröshagyma
150g tejföl
2ek mustár
Só, bors, fokhagymapor
Elkészítés:
A csirkemellet a hagymával és a gombával tegyük oda egy serpenyőbe, és tegyük mellé az alaplevet. Nekem mire az alap lé felolvadt a csirkemell mellette pont kifehéredett.
7-8 percig főzzük a lében, így puha és omlós lesz! Kevés só, illetve petrezselyemzöld ment rà. Időközben a tejfölt a mustárral, majd a borssal, fokhagymaporral, és sóval kikeverjük.
A felforrt lével hő kiegyenlítjük, végül pedig hozzàkeverjük az egészet a serpenyőben puhára főtt húshoz. Zárjuk el, nehogy a tejföl kicsapódjon! A csíkokra vágott uborka itt kerül bele, majd tálalhatjuk is a kész tésztával.