TOP
Desszert Recept

Tökéletes Almáspite

Rengeteg gyermekkori emlék fűződik ehhez a recepthez, amely szebbé tette a hétvégéket, tartalmasabbá a nyári szüneteket! Gyakorlatilag néhány hozzávaló és egy kis konyhai rutin kell az elkészítéséhez, viszont a végeredmény magáért beszél!
Azt, hogy másnap is puha marad-e ne is kérdezzétek, soha nem tartott addig! 🙈🙊🙉

Hozzávalók:
400g liszt
145g vaj
(A mama zsírral csinálta, de az nincs itthon)
150g porcukor
200g tejföl
6g sütőpor
2g só

Töltelék:
1kg alma
1ek fahéj
50g cukor
1tk szerecsendió

1 tojás a kenéshez

Elkészítés:
Első körben a tészta hozzàvalóit dolgozzuk el egy nagy tálban kézzel, majd tegyük egy fél órára a hűtőbe.
Addig az almát mossuk meg, és reszeljük le a sajtreszelő nagyobbik lyukán, és tegyük rá a cukrot, fahéjat és a szerecsendiót, utána pedig keverjük össze egy hagyjuk állni.
Ezután nyomkodjuk ki belőle a nedvességet, és tegyük félre.
Egy közepes tepsit (32x23cm)
vajazzunk és lisztezzünk ki.
A tésztát vágjuk 60/40 arányban ketté és a nagyobbat nyújtsuk ki akkorára, hogy a tepsi oldalára is jusson.
Ezután szórjunk 3ek búzadarát a tésztára, és erre tegyük rá az almát. Majd ha mind benne van és elegyengettük, újabb 2ek búzadaráva szórjuk meg.
A maradék tésztát nyújtsuk ki, majd térítsük a tetejére, és kenjük meg egy tojással, majd egy villával szurkàljuk meg a tetejét.

175C-on addig süssük, amíg a teteje aranybarna nem lesz! (Kb 25 perc)