Hozzávalók:
1kg gyalult tök
1ek só
0,5l tej
200ml tejszín
150g tejföl
100g cukor
1 ek. kapor
50g liszt
Fasírt:
500g darált sertéshús
2db tojás
2 szelet kenyér
1ek só
1tk bors
2tk pirospaprika
1tk petrezselyemzöld
1tk szárított vöröshagyma granulátum
Sütéshez olaj + zsemlemorzsa
A tököt kevés vízben kezdd el főzni, és add hozzá a sót. Amikor felforr vedd minimumra a lángot!
A tejfölt keverd csomómentesre a liszttel, illetve a cukorral.
Ezután a tejszínnel lazítsd tovább.
A tejszínes habarást keverd el a tökkel, majd add hozzá a tejet és a cukrot.
Forrald fel újra az egészet és el is készült a főzelék.
A fasírthoz a kenyeret áztasd vízbe, majd add nyomkodd ki belőle, és tedd egy tálba. A többi hozzávalót mérd bele és dolgozd el kézzel.
Amikor megvan készíts belőle 7-8cm átmérőjű fasírtokat, majd forgasd zsemlemorzsába.
Közepesen forró olajban oldalanként süsd őket arany barnára.