Mindenki imádja a családban a sajttortát, így az utóbbi időben nagyon sűrűn készült a családban ez a finomság. Nincs is vele baj, csak ne menne olyan sok idő el vele mire ehetjük 🙂
A hétvégi programom gyanánt is kitalálták, hogy miért nem sütök egy sajttortát, úgyis rég óta hiánycikk a blogon, a saját receptünk 🙂 Tudják mivel lehet hatni rám, azért ez nem vitás 🙂
Hozzávalók:
250g natúr krémsajt
150g tejföl
2 tojás
25g keményítő
200g háztartási keksz
50g vaj
200g cukor
Elkészítés:
A kekszet aprítógépben porrá törtem, majd az olvasztott vajjal összekevertem, és kibéletem vele a tepsi alját.
Most egy kisebb adagot készítettem, ebből 9 szelet lett, de ez egy laktató sütemény, bőben elég belőle maximum 2 szelet a családban is bárkinek. Egy másik tálban az összes többi hozzávalót kézi habverővel összekevertem, és a kekszes alapra öntöttem.
Egy nagy tepsibe forró vizet tettem, és ebbe helyeztem az alufóliába bugyolált formát. Majd 30 perc alatt 220 fokon készre sütöttem. Az első 25 percben középen sütöttem légkeverés nélkül, alufóliával a tetején , majd az utolsó 5-6 percben levettem a fóliát és felülre visszatolva készre sütettem a süteményt.
Amint kihűl már lehet is darabolni, majd tálalni 🙂