6 egész tojás
120g cukor
160g liszt
6g sütőpor
150g sütőtök
Krém:
400ml mascarpone
5g vanília kivonat
50g porcukor
A tojásokat válasszuk ketté, majd a fehérjét verjük kemény habbá a cukorral.
Egy másik tálban a lisztet a sütőporral, illetve a tojások sárgájával és a sütőtök pürével keverd homogénre.
A Mozart likőrt a végén add hozzá, és keverd vele csomómentesre az egészet.
A felvert tojásfehérjével lazítsd fel a masszát, és öntsd egy sütőpapírral kibélelt 40x50cm méretű tepsibe.
A sütőt melegítsd elő 180C-ra, majd légkeveréssel süsd készre 15 perc alatt.
Amikor elkészül egy nedves konyharuhára vedd ki sütőpapírostól, majd amíg még forró hzd le róla a papírt, mert ha kihűl már nem jön le olyan könnyen.
A nedves konyharuhával tekerd fel szorosan, és hagyd hűlni.
Amíg hűl, a krémet keverd homogénre a cukorral, illetve a vanília kivonattal.
Ha kihűlt a piskóta tekerd ki a ruhából, és kend meg a krémmel, majd tekerd vissza, immár ruha nélkül.
A tetejét szórd meg porcukorral, és szeletelheted is!