FEL
Recept Reklám

Reggeli Rizshenger

4 fő
70 perc
Nehézség: 5 / 10
Hozzávalók:
125g SOS Klasszikus rizs
4 egész tojás
75g feketeerdei sonka
60g zöldfűszeres krémsajt
friss snidling
só, bors
1db kápia paprika
A tálaláshoz fekete szezámmag, sriracha-, és szójaszósz.

A rizst 3x-os mennyiségű, enyhén sós vízben tegyük fel főni, majd ha felszívta az összes vizet, akkor zárjuk el a tüzet és hagyjuk kihűlni.

Amíg hűl, a tojásokból süssünk palacsinta vastagságú omletteket a friss snidlinggel.

A kápia paprikát daraboljuk csíkokra, majd készítsük elő az összes tölteléket.

Folpackból vágjunk 30x30cm méretű lapot, majd a rizsből nyomkodjunk 20×15 cm méretű téglalapot, ami nagyjából 0,5cm vastag.

Egy tányérra tegyünk egy tojás palacsintát, majd az alsó egyharmadára kenjünk krémsajtot.

4-5 csík paprikát helyezzünk rá, majd tekerjük fel, mint egy burritot. Kívülre tekerjük fel a fekete erdei sonkát.

A batyut tegyük a rizstábla szélére, majd a folpack segítségével tekerjük vele körbe, és a széleit is nyomkodjuk be.

A folpackkal tekerjük szorosan körbe, majd egy éjszakára tegyük a hűtőbe.

Másnap bontsuk ki, vágjuk fel srégen, és tálaljuk a választott feltéttel.