4 egész tojás
75g feketeerdei sonka
60g zöldfűszeres krémsajt
friss snidling
só, bors
1db kápia paprika
A tálaláshoz fekete szezámmag, sriracha-, és szójaszósz.
A rizst 3x-os mennyiségű, enyhén sós vízben tegyük fel főni, majd ha felszívta az összes vizet, akkor zárjuk el a tüzet és hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl, a tojásokból süssünk palacsinta vastagságú omletteket a friss snidlinggel.
A kápia paprikát daraboljuk csíkokra, majd készítsük elő az összes tölteléket.
Folpackból vágjunk 30x30cm méretű lapot, majd a rizsből nyomkodjunk 20×15 cm méretű téglalapot, ami nagyjából 0,5cm vastag.
Egy tányérra tegyünk egy tojás palacsintát, majd az alsó egyharmadára kenjünk krémsajtot.
4-5 csík paprikát helyezzünk rá, majd tekerjük fel, mint egy burritot. Kívülre tekerjük fel a fekete erdei sonkát.
A batyut tegyük a rizstábla szélére, majd a folpack segítségével tekerjük vele körbe, és a széleit is nyomkodjuk be.
A folpackkal tekerjük szorosan körbe, majd egy éjszakára tegyük a hűtőbe.
Másnap bontsuk ki, vágjuk fel srégen, és tálaljuk a választott feltéttel.