1 egész tojás
30g élesztő
100g cukor
400ml tej
800g liszt
30g kakaópor
+ 50ml tej
+1 tojás kenni
A tejből 100ml-t langyosítsunk meg, majd 1tk cukrot keverjünk el benne. Morzsoljuk bele a friss élesztőt, majd hagyjuk felfutni.
A lisztet szitáljuk a gép dagasztó üstjébe, majd adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat, illetve a többi hozzávalót,
a kakaópor + 50ml tej kivételével.
Amikor az élesztő felfutott öntsük hozzá, és dolgozzuk ki a géppel nagyjából 10 perc alatt.
A tésztát válasszuk ketté, majd a felét tegyük vissza, és adjuk hozzá a kakaóval elkevert tejes masszát.
Dolgozzuk egybe a géppel, majd a két alapot 40 perc alatt kelesszük duplájára.
Amikor megkeltek oszlassuk 10-10 egyforma részre, majd gömbölyítsük őket vissza.
A barna tésztát nyomjuk szét egy kicsit a pulton, majd tegyünk rá egy fehér tésztalabdát.
Együtt nyújtsuk őket háromszög formára, majd szorosan tekerjük fel őket kifli alakra.
Tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe egymástól 8-10cm távolságra, majd hagyjuk itt még kelni őket.
Amikor megkeltek vágjuk meg a tetejüket 3-4 helyen, majd kenjük meg a felvert tojással, és mehetnek is a 175C-ra előmelegített sütőbe.
25 perc alatt készre sülnek, utána vajjal, és lekvárral tálalhatjuk is!