FEL
Desszert Recept

A világ legjobb tiramisuja

Évekig nem ettem tiramisut, mert édesanyám állandóan a nyers tojás és szalmonella kapcsolatával riogatott minket 🙂 Azonban egy olasz út után ahol igazi mennyei mannát kóstoltunk belevetette magát a család, és így született meg ez a CSODA. Nem tudok rá jobb szót, igazából még sütni sem kell, csak egy habverő, és türelem kell hozzá, na meg néhány hozzávaló.

Hozzávalók: 

30dkg porcukor
500ml habtejszín
500g mascarpone krémsajt
500g babapiskóta
5 tojás
1dl kávé
2dl tej
Holland kakaópor

Elkészítés:

A habtejszínt a habverővel kemény habbá verjük közepes fokozaton 8-10 perc alatt, amikor majdnem kész hozzáadunk 10dkg porcukrot és alacsony fokozaton kevertetjük tovább a géppel, amíg a másik krémet előkészítjük.

Ehhez a mascarpone-t tegyük egy nagy tálba és adjuk hozzá a maradék porcukrot, egy evőkanálnyi kivételével.

A porcukorral keverjük csomómentesre, majd adjuk hozzá az egész tojásokat egyesével, és keverjünk belőle homogén masszát.

Amikor mind benne van, akkor kapcsoljuk ki a robotgépet, és a hab 1/3-ad részét adjuk a tojásos krémhez. Nagyon óvatosan keverjük el benne, úgy, hogy ne nagyon törtjük össze.

Majd ugyanígy járjunk el a másik két részlettel is, végül pedig hagyjuk a hűtőben állni egy 10 percet.

Amíg ott áll, főzzük le a kávét, és olvasszuk fel benne a porcukrot, amit kihagytunk, majd öntsük egy levesestányérba, és adjuk hozzá a tejet. Itt opcionálisan egy kávéskanál rumaroma is mehet bele, de nem kötelező elem.

Válasszunk egy nagy porcelán tepsit, vagy jénait, és kezdjük összeállítani a finomságot.

A babapiskótákat egyesével mártsuk mindkét oldalukkal a kávés tejbe, majd tegyük az edény aljára. Töltsük fel az egészet egy sorral, majd jöhet rá egy adag mascaponés krém, amire ismét babapiskóta kerül, egészen addig amíg a tál meg nem telik, vagy valamelyik hozzávaló el nem fogy.

A tetejére mindenképp krém kerüljön, mert úgy puhul össze igazán az egész.

Amikor ez megvan tegyük hűtőbe egy éjszakára és másnap tálalás előtt szórjuk meg a kakaóporral.  Ha már előző nap megszórjuk, másnapra teljesen elázik, és nem lesz esztétikus 🙂