130ml tej
15g friss élesztő
1ek porcukor
1mkk só
60g LURPAK sós vaj
1db tojás +1db kenni
Töltelék:
150g mascarpone sajtkrém
125g áfonya
100g cukor
Elkészítés:
A tejet a vajjal mikróban langyosítsd meg, és keverd össze, hogy nagyjából elolvadjon a vaj a tejben. A LURPAK sós vaj azért tökéletes a receptbe, mert kellően érdekes íz világot adni neki, hiszen nem durván sós, viszont érződik a végeredményen, hogy a benne levő só kihozza az édes íz jegyeket.
A többi hozzávalót mérd a dagasztógép üstjébe, majd add hozzá a tejet/vajat és 10 perc alatt dagassz belőle ruganyos tésztát.
Egy óra alatt keleszd nagyjából kétszeresére.
A krémhez a mascarpone sajtot keverd ki csomómentesre a cukorral, majd hagyd állni kicsit.
A megkelt tésztát gyúrd át, és nyújtsd ki 0,5cm vastagra, majd kend meg vékonyan a krémsajtos töltelékkel.
Az áfonyát vágd ketté, és szórd meg vele a tésztát, végül pedig tekerd fel mint a bejglit, és közepén egy éles késsel vágd ketté, majd csavard össze a két szálat.
Ha tutira akarsz menni az átemeléssel, akkor alapból a sütőpapíron dolgozz vele!
Ezután tedd át a gyümölcskenyér formába és 175C-on 35-40 perc alatt süsd arany barnára.
Amint kihűlt szeletelheted.
A bejegyzést a LURPAK támogatta.