TOP
Desszert Recept Reklám

Almáspite Ízű Csiga

6 fő
120
Nehézség: 6 / 10
Hozzávalók:
Hozzàvalók:
560g liszt
95g porcukor
250ml tej
25g élesztő
65g vaj
2 tojássárgája
Töltelék:
35g vaj
100ml Baileys Almás Pite ízű ital
50g cukor
500g alma
500g mascarpone

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit tegyük a gép dagasztó táljába, majd 10 perc alatt dagasszuk ki.
A krémhez az almát kockázd fel, és a cukorral kezd el karamellizálni egy serpenyőben. Amikor levet enged add hozzá a Baileyst, és hagyd elforrni az alkohol tartalmát. Amikor kezd sűrűsödni zárd el, és hagyd kicsit hűlni, majd spatulával keverd hozzá a mascarpone krémsajtot.
Ha a gép megdagasztotta a tésztát nyújtsd ki kb 40×50 cm szélesre, és kend meg a Baileyses  töltelékkel.
Tekerd fel a rövidebbik oldalànàl és vágd 3-3cm vastag szeletekre.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe pakold bele őket, egymástól 3-4cm távolságra, majd hagyd őket itt 30-40perc alatt megkelni.
175C-on 25-30 perc alatt süsd készre.

Amikor készen van a tetejét megkenheted a maradék mascarpone krémmel, amennyiben maradt.
Várd meg amíg hűl egy kicsit, különben szétszakad!