FEL
Cikk

Fürdő Átalakítás Néhány lépésben

3 hónap lassú, de eredményes munkát tudhatunk magunk mögött, amelynek során igencsak megedződött a türelmünk.

A fürdőszoba, mint utolsó érintetlen terület árválkodott a lakásban, azonban a mai napon végre ennek a projektnek a végére is pontot tettünk.
A régi, igazából lassan 15 éves fürdőből varázsoltunk modern, minden XXI. századi igényt kielégítő fürdőszobát, közel 3 teljes hónap alatt.

Hála az égnek a fürdőben a zöld és tört fehér csempe volt eredetileg, ami egyébként tökéletesen illeszkedett az elképzeléseinkbe, persze nem mondom, hogy nem tudtam volna odaképzelni újat, de sajnos sem a költségkeret, sem pedig a munkaerőhiány nem volt a segítségünkre.

Végül azonban találtunk köztes megoldást, és átfestettük a fugákat, így az egyébként tökéletes műszaki állapotban levő fürdőszobánk csodálatos lett. Legalábbi én imádom, és minden centiméterével elégedett vagyok, mivel teljesen az én igényeimre lett szabva.

A korábbi mosdó, illetve csap sajnos már nagyon elöregedett, így muszáj volt kicserélni, és egyébként is régóta szerettem volna pultra épített verziót, mert elegánsabbb, és nem foglal helyet a pult alatt, így befért a szárítógép és a mosógép egymás mellé. Illetve szegény asztalos készített nekem méretre alsó és felső szekrényt is, amit sikeresen be is laktunk. Bár nem tudom, hogy ezidáig hol tartottuk ezt a sok mindent, mert fele ennyi pakoló helyünk sem volt, viszont most minden centit megöltöttünk, ami rendelkezésre áll.

A kedvenc szegedi asztalosom ismét csodát alkotott és miliméter pontos bútorokat készített a fürdőbe. Először a mosdó alatti két óriási fiókos szekrény került ide, így végre használatba vehettük a mosdókagylót, amit az Obiban vásároltam.

Sok gyártót megnéztem, és őszintén nekem nem jött be a kör/téglalap alakú design, az oválisból pedig tökéletesen megfelel nekem ez a modell, ami összesen 21.990Ft volt, holott ugyanilyen méretű, súlyú, anyag összetételű más neve alatt fémjelzett mosdókagylót vehettem volna 100.000Ft-ért is.

Viszont, amin nem szerettem volna spórolni az a csaptelep, ami a konyhában és a tusolóban már bizonyított, így ajánlom, hogy inkább szánj rá kicsit magasabb összeget, de biztosan nem kell majd 1-2 év múlva kidobnod a szétrozsdásodott szanitert a gyönyörű fürdőszobából! Én nem ezen spórolnék, mivel a konyha esetében megjártam. Pedig nem a legolcsóbbat vásároltam meg, mégis 1 év alatt tönkrement, viszont a hansgrohe ott is időtállónak bizonyult.

A konkrét típusa a csaptelepnek: Hansgrohe Novus egykaros csaptelep

Az egész fürdő modernizálás egyébként onnan indult, hogy valahogy be kellene varázsolni a szárítógépet, ami végül addig fajult, hogy új mosógópet is vásároltunk, így egységes lett az összkép, illetve erre tudtuk építeni a pultot, mivel a két gép egyforma magas. A fiókos szekrényt az asztalos nyilván ehhez igazította, és így már kész is volt a stabil alapunk az építkezéshez 🙂

A pult IKEA Eckbacken konyhai pult márvány mintával, ami bírja a vizet, és rettentően strapabíró is!
A tükör szintén IKEA-ból van, 100x150cm-es goddmorgon modell, ami először túlzásnak tűnt a 6-nm-es fürdőre, azonban így összességében remekül tágítja a teret! A takarítása már kevésbé egyszerű, de én választottam, nekem kell viselni a következményeit! 😀

A tükör mellett ott csúfította a fürdőt a gázkazán, amely persze elengedhetetlen kelléke a lakásnak, de nem a legszebb része maradjunk ennyiben. Viszont végre esztétikusan el tudtuk takarni úgy, hogy a szellőzése is megoldott, és még funkcionális, ha azt nézzük az oldalsó polcokkal, és az alatta levő pakoló hellyel.

Persze minden magas fényű fehér, mert azt könnyű takarítani és a fürdőben a pára miatt ez az ideális. Nem mellesleg gyönyörű <3 Mondjuk a terveken a 66×110 cm-es ajtó nem tűnt ilyen robosztusnak, viszont még gondolkodom rajta, hogy mivel lehetne tompítani a hatását. 😀

Valószínű az instagrammomom még rengeteg fotó lesz a fürdőből, ott találtok róla fotókat.

A fürdőszobai csaptelepet a Hansgrohe Magyarországtól kaptam, hálás vagyok érte, mert valóban imádom 🙂