FEL
Álomház Cikk Reklám

Álomkonyha tapasztalatok

Szinte hihetetlen leírni, de már három hónapja beköltöztem a házba, ahol a konyha az első helyiségek között lett tökéletes.

Ez szerintem nem költői túlzás, tényleg szinte a hibátlan kategóriába esik. Rengeteg energiát fektettem a tervezésbe, még egy lakberendező is segített, hogy valóban jó szolgálatot tegyen nekem ez az időtálló bútordarab.

A teljes konyhafelszerelést az Electrolux Magyarország biztosította számomra, amiért itt is szeretnék nekik külön köszönetet mondani, hiszen bizalmat szavaztak nekem az álomház projektben, így minden nap használhatom a gépeiket, amelyekről ebben a bejegyzésben írni is fogok nektek. Persze az alapvető méretekkel kezdjük, hiszen az sokaknak segítséget nyújthat amikor a saját konyhájukat tervezik meg.

Maga a sziget a legnagyobb felület a konyhában, amely impozáns 240x120cm méretű, fundermax kompakt lemez borítást kapott. Az egyik oldalán végig fiókos, a másik oldalra került beépítésre az 52 palack befogadására képes AEG borhűtő, illetve mellette a két bárszék foglal helyet.

Összességében a kompakt lemez nekem egyébként óriási csalódás. Ezért az árért sokkal többet vártam volna tőle. Egyrészt közel sem olyan fehér, mint a bemutatótermi darab, illetve az, hogy minden sérülésnek ellenáll sem állja meg a helyét, mert nálam már van rajta 1-2 sérülés, amit biztosan nem én okoztam.

Többszázezer forintos tétel volt, de ha valami cserélve lesz a konyhában egy idő múlva szerintem vele fogom kezdeni. Emellett a széle borzalmasan éles, nem egyszer sértette már fel a kezem a bőrt, így ebből a megfontolásból kértem az asztalost, hogy majd csiszolja nekem kicsit vissza az élét.

A sziget közepére került beépítésre az 5 főző zónás indukciós főzőlapom, ami vezeték nélkül, úgynevezett „hob2hob” technológiával kommunikál a felette elhelyezett elszívóval. Az 5 főzőzóna nagyon praktikus, és nincs megszabva hozzá méret, így a négy szélsőn már főztem egyszerre négy nagy lábasban gond nélkül!

Az elszívó brutális teljesítménnyel van megáldva, nem volt még olyan, hogy ha ment volna akkor étel illat áramlott volna a ház többi részére.

A konyha hátsó oldalán egy 3 méteres rész található, a végén a torony elemmel, amelyben a gőzsütő és a mikró kapott helyet. Az alsó részben található még sok mély fiók, illetve az XXL mosogatógép, illetve a szemetes is itt bújt el.

A gőzsütő a legjobb dolog ami a konyhai gépeim fejlődését illeti. Soha nem sütöttem még ilyen tökéletes piskótát, pékárukat, illetve ilyen szaftos húsokat otthoni körülmények között. A maghőmérő varázsa elragadott, illetve kicsit túlzásba is estem az első pár hátban, mert gyakorlatilag mindent is azzal készítettem 😀

Emellett a számtalan előre programozott sütési mód még nekem is óriási segítség, pedig én rendszeresen készítettem különleges ételeket is.

A mikró szuperül végzi a dolgát, különösen tetszik, hogy amikor valamilyen előre programozott módot választok rajta, akkor a kijelzőn megjelenik egy kis ikon ami mutatja milyen módban van éppen. Például, hogy értésetek a popcorn üzemmódnál egy dobozos kis pattogatott kukorica ikon virít a kijelzőn.

Az XXL Comfortliftes mosogatógép felső evőeszköz tálcával valóban brutális mennyiségű mosatlan befogadására képes, és a comfort lift funkcióval a bepakolás gyakorlatilag gyerekjáték. Nem mondom, hogy az elején nem volt fura, hogy egyszer csak elkezd megemelkedni az alsó kosár, amikor kifelé húztam, de a jóhoz nagyon könnyű hozzászokni. 🙂 Az AirDry funkció pedig nagyban megkönnyíti a dolgom, mert így a program végén magától kinyílik a gép. Ennek köszönhetően sokszor csak késő este indítom el a gépet ECO üzemmódban, aminek köszönhetően reggelre tiszta, száraz, és cseppmentes edények fogadnak a konyhában.

A csap alatti szerény sajnos nem a legjobb a hely kihasználás szempontjából, de szerencsére elég nagy a konyha, így elférek. Inkább helypazarlásnak érzem, hogy az a szekrény konkrétan a felső 40 centiben semmire nem használható.

A konyhai felsőelem fény ajtókat, és üveg borítást kapott, ami nagyon exkluzív megjelenést biztosít neki. Habár gyönyörű lett a végeredmény, legközelebb jobban átgondolnám, hogy megéri-e az extra magas munkadíjat a 3 ajtó külön elkészítése. 😀

Az oldalsó teljesen süllyesztett elem közepén kapott helyet a tölgy furnér dekor elem, ami gyakorlatilag térkitöltő szerepet szolgál, alul pedig két fiók van, amiben a konyharuhákat, és a papír törlőt tudom tárolni. Viszont a szélső két ajtó maga a csoda. Mögöttük a dupla kombi hűtő-fagyasztó, amely tényleg megváltás volt nekem. 

Eddig folyamatosan küzdöttem a helyhiánnyal a hűtőben, hiába volt kétszárnyas francia ajtós hűtőszekrényem. A fotózások miatt bizony rendszeresen kellett több körben bevásárolni, mert a folyamatosa hűtést igénylő termékeket nem tudtam hol tárolni.

Ez a két nagy hűtő megoldja ezt a problémát, a polc kialakítás messze a legjobb amivel eddig találkoztam, emellett szabadon variálható, van benne fél polc, illetve több ajtó, illetve belső rendszerező is járt hozzá! A 6 alsó fagyasztó fiókban pedig nyugodtan tudom elszeparálta tárolni a húsokat, készételeket, zöldségeket, gyümölcsöket, és minden egyebet, amit csak random megvásárolok az üzletekben.

A konyháról egyébként egy hosszabb bemutató videót is találtok a YouTube csatornámon.