FEL
Desszert Recept

Barackos Ice-Teás Jégkrémtorta

12 fő
40 perc
Nehézség: 3 / 10
Hozzávalók:
Hozzávalók: (8 szelethez)
100ml Ági Ice-Tea ízű szörp
500ml habtejszín
500g görög joghurt
200g barack
250g granola
100g vaj

Tavaly nyáron elkészült a csokoládés verzió, így idén gondoltam elevenítsük fel a jól bevált receptet! Most egy igazán hűsítő barackos ice-teás ízt készítettem, ami ropogós granolával kiegészülve talán még jobb párosítás, mint a tavalyi verzió! Próbáld ki mindenképp 🙂

Elkészítés:
A granolából 150g-ot aprítógépben törjünk össze, majd keverjük el a felolvasztott vajjal, és tegyük a tortaforma aljára. Arra ügyeljünk, hogy a szélénél jó szoros legyen, különben a krém a fagyasztóban fog kikötni! 🙂
Dobjuk be a mélyhűtőbe 20 percre, addig készítsük el a krémet.
Ehhez a barackokat daraboljuk fel, majd tegyük egy tálba, és öntsük rá az Ice-Teás szörpöt. Jöhet rá a görögjoghurt, majd a turmix következik. Amikor ez megvan a habtejszínt, ami fontos, hogy állati eredetű legyen verjünk közepesen kemény habbá a géppel, majd kisebb adagokban óvatosan keverjük a barackos krémhez.

Így kapunk egy masszív krémet, amelyet öntsünk a fagyasztóban megdermedt alapra.
Tegyük egy éjszakára a fagyóba. Másnapa tetejére tegyük a maradék granolát, és ha maradt még barack ide kockázhatunk belőle. A kimaradt 100g görög joghurtot kenjük el a tetején, és tegyük vissza a fagyasztóba, amíg ez meg nem fagy.

A tortaforma eltávolítása után darabolhatjuk is!
Én extra csokoládéval is díszítettem, de enélkül is nagyon finom lesz a desszert.