TOP
Utazás

BARCELONA

Az egész egy közös filmezéssel kezdődött, ahol megbeszéltük, hogy nekünk az záróvizsgák előtt még el kell menni valahova kikapcsolódni. Ezt a legjobbkor találtuk ki, mert a Wizzair repülőjegy akciókat hirdetett, így először repjegyet szereztünk, majd ehhez foglaltuk a szállást.

Na igen “A szállás”, a nyaralásoknál sokszor nem vesszük figyelembe milyen fontos is, hiszen a nap legnagyobb részében nem itt vagyunk, de nagyon nem mindegy hol hajtjuk álomra a fejünket!

Mi a Centric apartment Gaudi-t választottuk, életünk legjobb választása volt eddig! A tetőtérben volt a szállás, csodás kilátással a városra, 10 perces sétára a városközponttól, szóval, ha lehetőségetek lenne rá ide foglaljatok, vagy a környéken! A közelben találtok pékséget, szupermarketet, kávézót is. Az árak tekintetében azt mondanám semmivel sem drágább, mint mondjuk Budapest. 3 euróból bőven jól lehet lakni reggel, és 9-10 eurós menük vannak még a fő utcán, a Ramblason.

Erről az utcáról nyílik a piac, amire mindenképp menjetek el! 1 euróért friss gyümölcssalátát adnak, és smoothie-t is itt érdemes venni 30-40 fajta közül lehet választani potom pénzért!

A repülőtérről a aerobus-szal tudtok a központba menni, amire 2 euró a jegy, s már érkezéskor megvásárolhatod a jegyed a visszafelé útra is. Össze sem lehet hasonlítani a Budapesten található buszokkal! Van rajta ingyen wifi, és konnektorok! Tiszta, és a vezető nem idegbeteg. Megvárja, amíg mindenki felpakolja a cuccait, hiába van óriási bőrönd nálad, még segít is. A jeggyel együtt adnak térképet is, amelyen kuponok vannak amit az egész városban fel tudtok használni!

10 euróért vettünk egy kártyát, T10 a neve, amivel kb. 1euró/utazás áron tudunk közlekedni. Gyakorlatilag a közlekedés így olcsóbb, mint Budapesten, de színvonalasabb! Mi 4en vettünk egy ilyet, és 3 nap alatt használtuk el a rajta lévő krediteket, mivel szinte csak a metrónál használtuk, oda is egymás után sorban, mégsem okozott problémát a rendszernek.

Látnivalók közül mindenképp nézzétek meg a Park de la Citadellát, és a Montjuic olyan élményt ad, amit ritkán érez az ember. Visszagondolva bármikor ott állnék még egy fél órácskát a tetőteraszon és nézném a várost fentről. Előtte csodás zenélő szökőkút található, és a mesterséges vízesés szerű szökőkút is ámulatba ejtő! A Szent Pál kórház mellett található gótikus rész egy egész negyedet magában foglal, csodás és lélegzetelállító épületekkel!

Most pedig jöjjenek a fotók, amiket öröm nézegetni 🙂