250g csiperkegomba
1db fürtös paradicsom
1db vöröshagyma
1db fehér paprika
1ek piros paprika
2ek olaj
2tk só
1tk bors
300g csirkemell
200g tészta
Sokan nem szeretik sem a borsót, sem pedig a gombát. Nem értem őket 😀
Én mindkét zöldséget nagyon szeretem, sőt, együtt még jobb egységet alkotnak szerintem!
A mostani pörköltben került melléjük egy kevés csirkemell, így azoknak is nyugodt szívvel tálalhatjuk,
akik minden étkezésnél igénylik a húst. Persze enélkül is megállja a helyét a recept, hagyd ki simán belőle, ha enélkül készítenéd.
Elkészítés:
A hagymát, paprikát, illetve a paradicsomot daraboljuk apró kockákra, majd tegyük egy lábasba.
2ek olajon kezdjük el sütni őket. Amikor a paradicsom levet eresztett adjuk hozzá a fűszereket,
illetve a feldarabolt csirkemellet.
Amikor a csirkemell minden oldala fehérre sült, akkor jöhet hozzá a feldarabolt gomba.
Öntsük fel 2dl vízzel, majd hagyjuk, hogy 20 perc alatt puhára főjön minden a lábasban.
A zöldborsót csepegtessük le, majd mehet az is a lábasba. Főzzük további 5 percig,
majd kóstolás után el is készültünk az étellel.
A friss kifőtt tésztával összekeverve tálalhatunk is.