800 Goldenburg főzni való burgonya
300ml tejföl
1tk pirospaprika
1ek liszt
1 babérlevél
Fasírt:
500g darálthús
5 szelet kenyér
1tk só
1tk szárított petrezselyem
1tk bors
1tk fokhagymapor
A hasonló recepteket én habarással készítem, persze rántással is megoldható, de én így jobban szeretem 🙂
Első körben a fasírthoz áztassuk be a kenyeret, majd nyomkodjuk ki! Ezután fűszerezzük be, és adjuk hozzá a húst, majd dolgozzuk jól össze. Ezt akár előző este megcsinálhatjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
A főzelékhez a burgonyát pucoljuk meg, és főzzük puhára sós, babér levéllel ízesített vízben.
A habaráshoz a tejfölt keverjük csomómentesre a liszttel, paprikával, majd vegyünk ki a főzővízből, hogy felmelegedjen, és ne csapódjon ki a tejfehérje.
Forraljuk fel az egészet újra, majd el is zárhatjuk, ha besűrűsödik.
A fasírt alapból formázzunk egyforma korongokat, majd forgassuk zsemlemorzsába, utána pedig forró olajban lassú tűzön süssük őket arany barnára.
A bejegyzést a Goldenburg burgonya támogatja.