FEL
Recept Reklám

Burgonyafőzelék fasírttal

2 fő
60 perc
Nehézség: 4 / 10
Hozzávalók:
Főzelék:
800 Goldenburg főzni való burgonya
300ml tejföl
1tk pirospaprika
1ek liszt
1 babérlevél
Fasírt:
500g darálthús
5 szelet kenyér
1tk só
1tk szárított petrezselyem
1tk bors
1tk fokhagymapor

A hasonló recepteket én habarással készítem, persze rántással is megoldható, de én így jobban szeretem 🙂

Első körben a fasírthoz áztassuk be a kenyeret, majd nyomkodjuk ki! Ezután fűszerezzük be, és adjuk hozzá a húst, majd dolgozzuk jól össze. Ezt akár előző este megcsinálhatjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.

A főzelékhez a burgonyát pucoljuk meg, és főzzük puhára sós, babér levéllel ízesített vízben.

A habaráshoz a tejfölt keverjük csomómentesre a liszttel, paprikával, majd vegyünk ki a főzővízből, hogy felmelegedjen, és ne csapódjon ki a tejfehérje.

Forraljuk fel az egészet újra, majd el is zárhatjuk, ha besűrűsödik.

A fasírt alapból formázzunk egyforma korongokat, majd forgassuk zsemlemorzsába, utána pedig forró olajban lassú tűzön süssük őket arany barnára.

A bejegyzést a Goldenburg burgonya támogatja.