FEL
Főétel Recept Reklám

Chilisbab

8 fő
30 perc
Nehézség: 4 / 10
Hozzávalók:
1kg sertés lapocka
400g konzerv vörösbab
225g konzerv fehérbab
225g konzerv csemegekukorica
350g sűrített paradicsom
2 fej vöröshagyma
1db erőspaprika
3db paradicsom
2gerezd fokhagyma
1ek füstölt pirospaprika
1tk bors
1ek só
1ek chilipaprika
Tálaláshoz:
Tejföl
nachos
petrezselyem

Nemrégiben rájöttem, hogy a blogon nincs egy jó chilis baba recept, pedig előszeretettel
készítem a mindennapokban, hiszen nem bonyolult fogás, akár diétás verzióban is
elkészíthető, illetve napokig eláll a hűtőben, és felmelegítve ugyanolyan finom!

Elkészítés:

Első körben a Pepcoban kapható Peter Cook márvány bevonatos 24cm átmérőjű lábasba tegyünk kb. 1dl olajat, és tegyük rá a hagymát párolódni. A hagymára mehet a felkockázott paradicsom és erőspaprika, amellyel elkészítjük az alapot az ételhez.
Amikor a hagyma kezd üvegesre párolódni a húst tegyük rá, és keverjük el az alappal amit
készítettünk.
Fedő alatt pároljuk meg a húst, majd amikor kezd a leve elfőni alóla, akkor vegyük le a fedőt, és pirítsuk meg a húst a zöldségekkel.

A babokat és a kukoricát mossuk át, majd csepegtessük le. Ha a hús megpirult akkor adjuk hozzá a fűszereket, és keverjük jól át őket. A babot és a kukoricát adjuk hozzá, majd keverjük el a lábasban, és öntsük fel a paradicsom pürével.
Innentől kezdve már csak az íz teszt van hátra, azaz a saját ízlésünknek megfelelően csípőssé varázsoljuk, és tálalhatunk is!

A bejegyzést a PEPCO Magyarország támogatta.