Valamelyik este átfutott az agyamon, hogy igazán ennék egy jó bolognait. Aztán rájöttem, hogy nincs itthon darált hús, viszont gombát találtam, ami alapján megszületett a milánói gondolata, de sajnáltam beletenni a pármai sonkát, és ekkor ugrott be, hogy miért is nem ehetném csirkemellel? Na így született meg ez a csoda!!!
Hozzávalók:
400g csirkemell
150g gomba
2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
150g teljeskiőrlésű tészta
500ml paradicsomlé
500ml víz
1ek só
1tk bors, bazsalikom, chili
Elkészítés:
A hagymát és a gombát daraboljuk fel, majd tegyük egy magasabb falú serpenyőbe, és adjunk hozzá kókuszolajat, majd kezdjük el közepes lángon párolni őket. Közben a csirkemellet daraboljuk kis kockákra, és amikor a hagyma üvegesre párolódott adjuk hozzá a csirkemellet.
Amíg ez készül a paradicsomlevet keverjük össze a vízzel, és tegyünk bele minden fűszert, majd öntsük az edénybe mindet.
Tegyük bele a száraz tésztát és 20-25 perc alatt főzzük készre az egészet.
Ízlés szerint tovább fűszerezhetjük, ha valamit hiányolunk belőle.