100 g étcsokoládé
200 g cukor
2 db tojás
1 tk vanília aroma
375 g liszt
12 g sütőpor
80 g kakaópor
100 ml tej
Forgatáshoz:
50 g cukor
50 g porcukor
Én már karácsonyi lázban égek, és új süteményeket tesztelek, mert a raffaello mellé kellene valami más jellegű süti ami napokig eláll, mégis minden nap ugyanolyan élmény fogyasztani.
Elkészítés:
A vajat a csokoládéval olvasszuk meg a mikrobán, majd a cukorral keverjük habosra. Ezután keverjük el benne ez egész tojásokat, és adjuk hozzá a tejet, illetve a vanília aromát.
A lisztet szitáljuk össze a kakaóporral, illetve a sütőporral, majd az egészet 3-4 részletben keverjük a nedves hozzávalókhoz.
Elég lágy tésztát kapunk, így a jobb formázhatóság érdekében tegyük hűtőbe 1 órára.
Két kisebb tálba tegyünk külön kristálycukrot, illet porcukrot.
Egy nagyobb tepsibe vágjunk sütőpapírt, majd a sütőt melegítsük elő 180C-ra.
A tésztából formázzunk nagyjából 50Ft-os átmérőjű gombócokat, és forgassuk először a kristály, majd a porcukorba.
Ez a rész nagyon fontos, mert ha csak a porcukorba forgatjuk nem lesz ilyen szép fehér a végeredmény. (Kipróbáltam, tényleg nem!)
Ezután az előmelegített sütőben 15 perc alatt süssük készre. Hűtőrácson pihentessük 10 percig, majd pakolhatjuk egy tálba őket.
Akár gasztro ajándéknak is kiválóan alkalmas!