Ezzel a süteménnyel meggyűlt a bajom, mert harmadik nekifutásra lett csak jó a krém a tetejére, de minden percet megért a vele való szórakozás 🙊🙉🙈
Aki a gesztenyepürét szereti, ezt a krémest imádni fogja!!!
Hozzávalók:
100g liszt
70g cukor
2 tojás
60g vaj
1tk vanília aromaGesztenyés krém:
250g habtejszín
250g gesztenyemassza
Vaníliás krém:
250g habtejszín
1cs vaníliás cukor
Csokoládé réteg:
100g étcsokoládé
100ml tejszín
Teteje:
30g csokoládé
2ek olaj
Elkészítés:
A lap hozzávalói közül a tojást válasszuk ketté, és a fehérjét verjük kemény habbá.
A többi hozzávalót keverjük össze, majd a tojásfehérjét óvatosan keverjük bele.
Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, majd 175C-on 20 perc alatt süssük készre.
Amikor kész van húzzuk le róla sütőpapírt és hagyjuk kihűlni.
A gesztenyés krémhez a habtejszínt verjük kemény habbà, majd óvatosan forgassuk bele kanalanként a lereszelt gesztenyemasszát. (Opcionálisan mehet bele rumaroma)