400g pulyka darálthús
100g lasagne tészta
250ml paradicsomlé
1db hagyma
só-bors-bazsalikom
1ek kókuszolaj
125g mozzarella
Besamel:
50g tk zabpehelyliszt
500ml tej
1tk szerecsendió
1tk bors
2tk só
Elkészítés:
A cukkinit vékony szeletekre feldaraboljuk, majd sóval ízesítjük.
Amíg a cukkini áll, a hagymát egy evőkanál kókuszolajon elkezdjük párolni, és hozzá adjuk a darált húst is. Fedő alatt 10 perc alatt megpároljuk a húst, majd hozzáöntjük a paradicsomlevet. Az így kapott bolognai alapot sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és bazsalikommal ízesítjük.
A besamelhepz a lisztet a fűszerekkel elkeverjük, majd 1dl tejjel csomómentesre keverjük. Végül hozzákeverjük a maradék tejet és felforraljuk egyszer.
Amikor kész a levéből a tepsi aljára csorgatunk, és egy sor tésztát pakolunk bele, majd egy kevés reszelt sajtot szórunk ide. Erre ráöntjük a bolognai 50%-át, majd belenyomkodjuk a cukkini karikákat. Amikor ez megvan, jöhet a második sor tészta, majd a szósz, és a basamellel zárjuk a sort.
Reszelt sajt a tetejére.
180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt aranybarna nem lesz.
Fontos! Fiatal cukkinit használj, mert az “öreg” héja keserű lesz a sütés során. Ha ezt tudsz venni, akkor pucold meg!