A sajtgolyó alapvetően nagyon nem diétás, mert gyakorlatilag csak zsír az egész, amit zsírban megsütünk!
Igyekeztem most egy csökkentett zsírtartalmú verziót megalkotni, mert ennek ellenére isteni finom, és összességében egyszerű finomság!
Hozzávalók:
(kb 20 darabhoz)
300g zsírszegény trappista sajt
2ek zabpehelyliszt
1tk metélőhagyma
1 tojás
Elkészítés:
A hozzávalókat kézzel összegyúrjuk, és állni hagyjuk pár pedig, hogy összeálljon. A biztos siker érdekében a hűtőbe is tehetjük 10-15 percre.
Egy serpenyőbe tegyünk fél liter kókuszolajat, majd hevítsük fel, és a masszából formáljunk közepes diónyi golyókat, és tegyük a forró olajba.
Pár perc múlva forgassuk meg, és ha mindkét oldala arany barnára sült, akkor el is készültünk vele!
Én kukoricás jázminrizzsel tálaltam. 🙂