400g meggy
2ek kakaópor
50ml tej
7 tojás
250g liszt
1cs sütőpor
350g vaj
150g cukor
Krém:
1cs vaníliás pudingpor
150g vaj
100g cukor
Tetejére:
100g csokoládé
30ml étolaj
Ez a sütemény azok közé tartozik amit pofonegyszerű elkészíteni, mégis annyira finom, hogy simán felveszi a versenyt egy házi marlenkával 😉
Elkészítés:
A vajat a cukorral keverjük habosra, majd a tojásokat egyesével keverjük el benne.
A sütőt melegítsük elő közben 200C-ra, és egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
A vajas részhez szitáljuk hozzá a lisztet és a sütőport, majd keverjük el benne csomómentesre.
A tészta felét tegyük a tepsibe, majd a másik feléhez adjuk hozzá a kakaót és a tejet.
Az így kapott csokoládés masszát kenjük a sima tetejére a tepsibe. Pakoljuk rá a meggyet, majd mehet is a sütőbe, ahol nagyjából 30 perc alatt tűpróbáig sütjük.
Közben a pudingot főzzük készre, és ha kihűlt keverjük csomómentesre benne a vajat.
Amikor a piskóta kisült és tejesen kihűl kenjük rá a krémet, nagy tegyük hűtőbe.
Amikor teljesen megdermed, a csokoládét mikróban olvasszuk fel az olajjal, és kenjük a krém tetejére. Egy villával pedig készítsük el a hullámokat rá.