FEL
Egyéb kategória

Epres túrógombóc

2 fő
40
Nehézség: 4 / 10
Hozzávalók:
500g Rögös Túró
150g Natúr Joghurt
100g búzadara
2 egész tojás
50g porcukor
250g eper
150g földi mandula panír

Elkészítés:

A túrót egy villával törd apró szemekre, majd add hozzá a cukrot és a felvert tojásokat. Az így kapott masszához keverd bele 3-4 részletben a búzadarát, és tedd 2-3 órára a hűtőbe. Az epreket vágd négybe, és készíts oda egy vizes tálat, mert a gombócok akkor lesznek szép sima felületűek.

Vegyél 1-1 nagyobb diónyi golyót, és nyomj a közepébe egy epret. Készíts belőle gombócot, és tedd félre, amíg a többi is elkészül. Egy közepes lábasban melegíts vizet, ami gyöngyözzön amikor a golyókat beleteszed.

A golyók 4-5 perc alatt készre főnek, és maguktól át fognak fordulni.

Én a kész golyókat én földi mandula panírba forgattam, de természetesen pirított zsemlemorzsában is szuper! A tetejére steviával elkevert natúr joghurtot csorgattam.