Szintén édesanyám születésnapi menüje zárásaként került terítékre ez a sütemény, ami ezzel a szereplésével beírta magát a karácsonyi süteményeink listájába, hiszen a három különböző ízesítésű lap együtt isteni, de ízlés szerint szabadon variálható, ahogy nekünk tetszik!
A krém olyan, akárcsak a mézes krémesben, csak baracklekvár nélkül, így mennyei mannaként kezeljük ezt a süteményt, amely nevét arról kapta, hogy nagyjából 12-15 cm magas lesz a 3 lap miatt, de cseppet sem kell aggódnunk miatta, eteti magát.
Hozzávalók:Lapokhoz:Mákos:6 evőkanál liszt6 evőkanál cukor6 evőkanál mák1 tojás2 kiskanál szódabikarbóna2,5 dl tejfölKakaós:6 evőkanál liszt6 evőkanál cukor6 evőkanál holland kakaópor1 tojás2 kiskanál szódabikarbóna2,5 dl tejföl
Diós:6 evőkanál liszt6 evőkanál cukor6 evőkanál durvára tört dió1 tojás2 kiskanál szódabikarbóna2,5 dl tejfölKrém:1 liter tej2 csomag vaníliás cukor8 evőkanál búzadara25 dkg vaj25 dkg porcukorTetejére:5 dkg étcsokoládé reszelék
Elkészítés:
A lapokhoz a felsorolt hozzávalókat egy fakanállal egynemű masszává keverjük, ha úgy ítéljük meg, hogy kell még tejföl hozzá, nyugodtan tegyünk, mivel a liszt minőségétől is függ, hogy mennyit vesz fel. Amikor elkészültek, szépen egymás után 200 fokon tűpróbáig süssük őket, nagyjából 15-20 perc, mire egy lap készre sül.
Eközben nyugodtan készítsük el a krémet hozzá. A tejet és a búzadarát a vaníliás cukorral főzzük meg, mintha csak sima tejbegrízt készítenénk, majd amikor kész, tegyük félre, és hűtsük ki teljesen. Amíg sültek a lapok, én hideg vízbe tettem a lábast amiben főztem, így teljesen kihűlt mire újra elő kellett vennem. A vajat és a porcukrot keverjük habosra, és a már teljesen kihűlt tejbegrízbe keverjük bele elektromos habverő segítségével, hogy csomómentes legyen.
Amikor minden készen áll és a lapok is kihűltek, kezdjük el szépen összepakolni őket, nekünk tetszőleges sorrendben. A tetejére én ét csokit reszeltem, mert így még jobban nézett ki, és ízben sem volt sok a különböző lapokhoz viszonyítva.