Hozzávalók:
Köret:
500g Goldenburg Burgonya
300g bacön
Töltött hús:
500g pulykamell filé
100g füstölt sajt
1tk só
1tk bors
1tk petrezselyemzöld
Panír:
3 tojás
120g liszt
120g zsemlemorzsa
1ek szezámmag
1/2 liter olaj a sütéshez
A Goldenburg főzni való burgonyát 6 egyforma részre vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük.
Ezután leszűrjük, és hagyjuk megszáradni, majd a szalonnába tekerjük őket, és 200C-on, 25 perc alatt pirosra sütjük.
A pulykamellet feldaraboljuk, majd kiklopfoljuk, és a fűszerekkel ízesítjük.
A sajtot egyforma szeletekre vágjuk, majd a közepére illesztjük, és jó szorosan feltekerjük.
Ezután a liszt-tojás-zsemlemorzsa sorrenddel bepanírozzuk, úgy, hogy a zsemlemorzsához szezámmagot keverünk.
Végül pedig közepesen forró olajban lassú tűzön arany barnára sütjük őket.
A bejegyzést a GoldenBurg Burgonya támogatta.