FEL
Desszert Recept

Görbe Krémes

10 fő
150 perc
Nehézség: 7 / 10
Hozzávalók:
Lapok:
5dkg vaj
40dkg liszt
15 dkg cukor
1 tojás
1kk szódabikarbóna
3-4 ek tej
6dkg méz

Krém:
20 dkg vaj
20dkg porcukor
5dl tej
10dkg búzadara
sűrű baracklekvár

Tetejére:
100g étcsokoládé
50g vaj

Nemes egyszerűséggel neveztem el így ezt a süteményt, ugyanis egy szerencsés véletlen szülötte tulajdonképpen 🤣
Mégpedig egy rohanó karácsonyi délelőttön történt, hogy anyával felosztottuk a feladatokat, és én készítettem a süteményekhez a lapokat, amíg ő krémeket főzte. Azonban én a mézes krémes lapját készítettem, ő pedig mellette levő oldalról a mézes zserbó krémet készítette elő hozzà.
Idő már nem volt a hiba javításra, így lesz ami lesz alapon összepakoltuk a süteményt, aminek eredményeképp megszületett ez a csoda 😍
Nem tudok rá mást mondani, ez a sütemény konkrétan maga a karácsony nekem 🎄❤️

Elkészítés:
A vajat, az egész tojást, a cukrot, a tejet és a mézet egy kis lábosban összefőzzük. Ha langyosra lehűlt a lisztel elkevert szódabikarbónára öntjük, és sima tésztává gyúrjuk.

Négy cipóba osztjuk, és legalább fél órára pihentetni félre tesszük.

Addig elkészítjük a tölteléket. A tejet felforraljuk, beleszórjuk a búzadarát, és lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Ha kihűlt hozzá adjuk a kis kockákra darabolt vajat, és a porcukrot.

A lapokat sütőpapíron vékonyra nyújtjuk és a tepsi hátulján, 180 fokon 8-10 perc alatt készre sütjük. Ha teljesen kihűltek, könnyen lejön róla a papír majd 😉
Miután kihűltek a lapokat egyenként előbb vékonyan lekvárral, majd a búzadarás krémmel is megkenjük, és egymásra rétegezzük őket.

Amikor elkészült a legfelső rétegre a vajjal felolvasztott étcsokoládét öntjük, és 3-4 órára félre tesszük, hogy össze tudjon puhulni, az egész, ezután könnyen szeletelhető lesz.