200g liszt
50g porcukor
2 tojássárgája
100g vaj
1/2cs sütőpor
10ml tej
Töltelék:
4 tojásfehérje
150g kristálycukor
150g dió
1 csipet só
Krém:
1cs vaníliás vagy tejszínes puding
350ml tej
50g porcukor
125g vaj
Tetejére:
30g csokoládé
30g darált dió
A laphoz a vajat mikróban kicsit melegítsd meg, majd keverd csomómentesre a porcukorral, és dolgozd homogénre a tojások sárgájával. Szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet és gyúrj belőle egy jól formázható tésztát.
Tedd a 30x30cm méretű kivajazott tepsibe, és nyomkodd el az alján.
A töltelékhez a tojások fehérjét tedd a robotgép táljába, majd add hozzà a cukrot, és verd kemény habbá.
A végén forgasd bele a darált diót, és a sót.
Öntsd a tepsibe, majd tedd a 180C-ra előmelegített sütőbe, ahol 25 perc alatt süsd készre, hőlégkeveréssel.
A krémhez a pudingot és a cukrot keverd homogénre a tejjel, majd főzz belőle sűrű krémet. Ezután keverd el benne a vajat, majd hagyd kihűlni.
Amikor a süteményt kivetted a sütőből tedd hűtőrácsra és hagyd teljesen kihűlni.
A krémmel kend meg a tetejét egyenletesen, szórd meg a dióval, és olvasztott csokival díszítsd!
1-2 óra pihentetés után már szeletelheted is!
Pro tipp: igyekezz minél nagyobb mennyiséget készíteni, mert valószínű, hogy a legnépszerűbb sütemény lesz idén!