Igazság szerint nem ezt az ételt készültem elkészíteni, de végülis ez sült ki belőle, így mindenképp szerettem volna nektek leírni a receptet, mert nagyon finom lett!
Persze gyakorlatilag nincs köze a rizsnek a rizottóhoz, mert pl vaj nem kerül bele, de mondjuk azt, hogy ez a diétás verziója 🙂
Hozzávalók:
Húsgolyó:
300g pulyka darált hús
1tk só
1tk római kömény
1tk bors
1tk pirospaprika
Rizottó:
160g jázminrizs
4dl víz
20g spenót
1tk őrölt chilipaprika
1tk bors
1tk só
Elkészítés:
A darált húst tegyük egy tálba, fűszerezzük be, és készítsünk belőle közepes dió méretű golyókat.
A rizst tegyük a forró vízbe, és hagyjuk főni 15 percig, majd tegyük hozzá a spenótot, és a fűszereket, majd hagyjuk, hogy teljesen feligya a levét.
A golyókat teflon serpenyőben olaj nélkül süssük ki, és tálalhatunk is.