A recept igazán szaftos, remekül kiegészíti egymást a ropogós hasselback burgonya és a cheddar sajttal töltött csirkemell.
Hozzávalók:
500g GoldenBurg sütni való burgonya
400g csirkemell
150g bacön
100g cheddar sajt
só, bors
olíva olaj
petrezselyem
Elkészítés:
A burgonyát mossuk meg, és héjastól törölgessük meg. Az egész burgonyákat nagyjából 3mm-ként vágjuk be, de úgy, hogy az aljától fél cm-re lentebb ne vágjunk, különben szétreped sütés közben.
A kész burgonyákat miután bevagdostuk tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és locsoljuk be az olíva olajjal, majd sózzuk és borsozzuk meg. A tetejére pedig szórjunk petrezselymet. 180 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt süssük készre. Ha elég vékonyra vágtuk, akkor szépen szét fog nyílni, mire elkészül.
A csirkemellre vágjunk egy zsebet, majd tegyük bele a cheddar sajtot, és sózzuk be, majd a bacon szalonnával tegyünk rá egy kabátot.
Tegyük hőálló tálba és toljuk be a sütőbe a burgonyák mellé, majd 25 perc alatt süssük készre.
A bejegyzést a Goldenburg Burgonya támogatta.