250g vaj
5g só
350ml tej
25g élesztő
100g porcukor
Töltelék:
50g kakaópor
100g kristálycukor
1 tojás a kenéshez
Mégpedig a világ legfinomabb kakaós csigája!
Mától ismét karantén van, illetve kijárási tilalom, szóval jobb ha nem megyünk minden nap boltba, inkább süssünk otthon kakaós csigát reggelire. 🙂
Elkészítés:
1. A tej felét langyosítsd meg és tedd bele a porcukrot, hogy elolvadjon. Majd add hozzá a friss élesztőt, és 10 percet hagyd állni.
2. Időközben a lisztet szitáld a dagasztóüstbe, majd add hozzá a többi hozzávalót a vajon kívül.
3. Amikor az élesztő felfut öntsd a tetejére, és kezdd el dagasztani.
4. A vaj szobahőmérsékletű lett az eltelt 20 perc alatt , így most tedd két sütőpapír közé, majd lapítsd kb 30x40cm méretű téglalappá. Majd tedd a hűtőbe, hogy dermedjen meg kicsit.
5. A tésztát lisztezett deszkàn nyújtsd 40x50cm méretűre, majd a kinyújtott vaj lapot tedd a tetejére.
6. A két sütőpapír amin volt jó lesz a csigàk alá 😉
7. A kinyújtott lapot a vajjal a közepén hajtsd fel két oldalról, majd készíts belőle egy téglalapot. ( Storyban látod a folyamatot.)
8. Ezután mehet 20 percre a hűtőbe.
9. A hűtőben levő tésztát nyújtsd ki újra, majd hajtogasd össze.
10. Ismételd meg a 9. pontot.
11. A kapott tésztát vágd ketté és nyújtsd kb 0,5cm vastagra.
12. A cukrot keverd el a kakaóval, majd a felét kend rá a tésztára.
13. A rövidebbik oldalànàl tekerd fel szorosan, majd vágd 3-3 cm vastag szeletekre.
14. Tedd a sütőpapírral bélelt tepsibe, kend meg a tetejét felvert tojással.
15. 180C-on 20 perc alatt süsd készre.
Amíg az első sül a maradékot készítsd elő, és ha lekented tojással tedd a hűtőbe, hogy ne keljen tovább amíg a sütőben nincs.