TOP
Főétel Recept

KFC Grander Burger

4 fő
60 perc
Nehézség: 5 / 10
Hozzávalók:
(4 burgerhez)

Csirke:
500g csirke felsőcomb filé
1 tojás
100g kukoricaliszt
300g kukoricapehely
1tk só
1tk bors
1tk chili paprika
1tk édes nemes pirospaprika
1tk majoranna
1tk bazsalikom
1tk oregánó

Titkos szósz:
2ek mustár
1ek méz
1ek mascarpone
1/2ek majonéz

Továbbiak:
4db hamburger zsemle
100g ömlesztett cheddar
3db csemegeuborka
12db hagymakarika
3 egész jégsaláta levél

Vannak olyan receptjeim, amiket hónapokig tervezek, majd amikor elkészül közel sem azt az eredményt kapom, mint amit a fejemben elterveztem. Viszont ez most nem egy olyan recept! Kb 2 hónapja a fejembe vettem, hogy én bizony elkészítem az utóbbi időben überelhetetlen KFC burgert, amit ha rendelésre adom fejem mindig itt lyukadok ki 🤣🙈
Sokáig kutattam a csirke recept és a különleges szósz után, mert valljuk be a zsemle és a lapka cheddar kézenfekvő volt 😅
Viszont hosszas keresgélés után megtaláltam YouTubeon (Szoky konyhája oldalán) egy receptet, amiben kísértetiesen hasonló ahhoz amit az étteremben adnak.
Gyorsan le is mentettem, így már csak a szósz megalkotása maradt. Végül addig követhettem a konyhában a dolgokat, míg felcsillant a szemem, hogy bizony ez az! 😍😍😍
Meg is osztom veletek a titkot, hogy ti is elkészíthessétek otthon ezt a finomságot!

Elkészítés:
A csirkét először is nézd át, és szedd le róla a bőrt. Illetve ez akàr maradhat is a KFC-ben is rajta van, de én itthon leszedtem 😀
Utána tedd egy közepes méretű tálba és szórd meg a fűszerekkel, majd keverd jól el mindenhol rajta.
Hagyd állni kicsit, addig a tojást verd fel, és a kukoricapelyhet aprítógèp segítségével zúzd össze. Figyelj, nehogy cukros verziót vegyél!!! 😉
Ezután a kukoricalisztből egy evőkanállal tegyél a csirkére és keverd el rajta. Majd add hozzà a tojást és forgasd meg benne rendesen. Végül adj még hozzà kukoricalisztet, hogy egy ragadós, de nem folyós állagú bevonatot kapj.
Végül pedig forgasd a kukoricapehelybe, és hagyd állni egy kicsit.
Amíg áll, a hamburger zsemléket vágd ketté, a bacont is vágd el középen, illetve a csemege uborkát vágd vékony karikákra.

A hagymakarikát forró levegős fritőzben süsd készre!

Egy 24 centis serpenyőbe tegyél kb 6dl olajat, amit hevíts fel, és egyesével süsd ki benne a csirkét. Ha benne van akkor vedd vissza közepes lángra, így mindenhol átsül, kívül pedig aranybarna lesz.

Amíg ez sül, a salátát vágd vékony szeletekre, majd a bacont egy kisebb serpenyőben süsd pirosra. Amikor készen vannak a zsemlék alját és tetejét a bacon zsíron pirítsd meg!
Ha elkészültek a csirkék akkor állítsd össze a Burgert a következő sorrendben:
Szósz
Saláta
Csirke
Sajt
Bacon
Hagymakarika