200ml étolaj
200g BL55 liszt
1ek cukor
1tk só
6db M-es tojás
1 csomag vanília puding
400ml tej
50g cukor
350ml habtejszín
Az úgy volt, hogy ma már nem sütök, de végülis az élet nem kívánságműsor, így az este folyamán elkészítettem a tökéletes képviselőfánk receptet 😍
Gyorsan le is írom, mielőtt elfelejtenèk belőle akár csak egy mozzanatot is. 😉
A töltelék vanília puding és tejszín, így ezeket nem részletezném, viszont a tészta megköveteli, hogy lejegyezzem nektek!
A vizet az olajjal és a só/cukor párossal tedd egy közepes lábasba, majd forrald fel.
Amikor felforr egyben öntsd hozzá a lisztet és kézi habverővel keverd csomómentesre. Húzd le a tűzről és tényleg keverd csomómentesre, mert utána sokkal nehezebb lesz vele dolgozni!
Utána tedd vissza a tűzre és 2-3 percig még pirítsd a lábasban, figyelj ne kapjon oda!
Ha ez megvan tedd félre 10-15 percre.
Addig az egész tojásokat üsd egy edénybe, majd verd fel őket mintha rántottát készítenél. Így jobban el fog oszlani a tésztában. 👌🏻
Amikor a lisztes rész hűlt annyit, hogy a tojás nem fő meg azonnal amikor beleteszed akkor kezd el őket összekeverni. 4-5 részletben add hozzá és keverd el rendesen! Az első pár részlet nem eredményez látványos változás, de az utolsó kettő után már igazán szép tésztád lesz!
A sütőt melegítsd elő 200C-ra alsó felső sütés programon.
A tésztát tedd át egy habzsákba és sütőpapírral bélelt tepsiben, egymástól 5-5 centiméterre nyomj belőle egy Fügényi kupacot.
Amikor a sütő felmelegszik tedd be őket, és 18-20 percen át süsd egyenletes hőfokon! Amikor kívülről megpirul vedd lentebb a hőfokot 160C-ra és szárítsd ki őket további 15 perc alatt!
Ezután a sütőt résnyire nyisd ki és hagyd őket ott kihűlni.
Nagyon fontos, hogy sütés közben egyáltalán ne nyisd ki az ajtót, különben összeesik a tészta! 🙈
A fenti adagból 30db a fotón látható közepes fánk lett.
A töltelék egy adag vanília puding és 350ml habtejszín 😉