FEL
Desszert Recept

HÁZI KINDER PINGUI

Nem gondoltam volna, hogy valaha nekiállok itthon Kinder Pinguit készíteni, és bevallom kicsit macerásabb is mint gondoltam, de a végeredmény sokkal finomabb mint a bolti verzió! 😍😍😍

Hozzávalók: 8 szelethez
Piskóta:
30g liszt
30g kakaópor
40g cukor
3 tojás
30ml tej
Krém:
250g mascarpone
200ml habtejszín
110g porcukor
Középső csoki réteg:
60g csokoládé
30ml tejszín
Bevonat:
80-100g csokoládé
30ml tejszín

Elkészítés:
A laphoz a tojásokat válaszd ketté és a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá.
A tojások sárgáját a többi hozzávalóval keverd homogén masszává.
Végül keverd hozzà a tojáshabot óvatosan.

Sütőpapírral bélelt gáz tepsibe kend szét egyenletesen és 175C-ön süsd 13-15 percig. Figyeld folyamatosan a 10 perc után, mert könnyen le tud égni egy ilyen vékony lap.

Ha kész van tedd konyharuhára és húzd le róla a sütőpapírt még melegen, különben nem jön le!

A krémhez a habtejszínt kezd el felverni, majd ha majdnem kész add hozzà a porcukrot és a mascarponet.
A középső réteghez forralt fel a tejszínt mikróban és add hozzà a csokit, majd keverd el benne teljesen.

Ha kihűlt a lap akkor vágd két egyforma szeletre, és a krém felével kend meg az első lapot.
A csokit kend szét rajta és tedd a hűtőbe fél órára.
Amikor meghúz a csoki a közepén tedd rá a maradék habot és helyezd rá a második lapot is.

Tedd hűtőbe egy vagy 2 órára majd a csokoládés tejszínben forgasd meg.
Ha nem szeretnél vele sokat szórakozni akkor kend meg a tetejét és vágd fel mint egy sima sütit!

Az eredmény magàért beszél 😍😍