TOP
Desszert Recept

Házi Pillecukor

Ez a recept tuti siker!
Lehet belőle feltét tortára, megkoronázhatunk vele egy csésze kakaót, forró csokoládét,
Vagy szimplán csak olyan édességet adhatunk a gyereknek amiben nincs tengernyi hozzáadott tartósítószer, és mesterséges színezék 😉🍡

Hozzávalók:
10g étkezési zselatin
5ek víz
150g cukor
1ek méz
csipet só
100ml víz
ételfesték
1ek keményítő
1ek porcukor
10ml málnaszörp

Elkészítés:

A zselatint a 5 evőkanál vízzel összekeverjük.

A cukrot az 100 ml vízzel, mézzel, sóval és a málnaszörppel (ha fehéret szeretnénk nem kell nyilván) feltesszük forralni, mikor már megolvadt a cukor, az első forrást megvártuk, levesszük, és a zselatinos vízhez keverjük. Nyugodtan öntsük a megdermedt zselatinra, úgyis felolvad benne, és ahogy kezd hűlni majd visszadermed az egész.
Kis fokozaton kézi habverővel habosítjuk. Egyre nagyobb fokozatra kapcsolunk, majd mikor már kezd keményebbé válni,tovább keverjük.

Beolajozott zsírpapíron elkenjük, és 2-3 órára a hűtőbe tesszük. Összekeverjük a porcukrot a keményítővel, majd beszórjuk a munkafelületet, kiborítjuk rá a formából a pillecukrot, és leszedjük róla a sütőpapírt.

Formára szúrjuk, vagy fel is kockázhatjuk.