FEL
Desszert Recept

Házi Raffaello

8 fő
120 perc
Nehézség: 4 / 10
Hozzávalók:
(36db-hoz)

1 cs. vaníliás pudingpor
3ek liszt
500ml tej
20 dkg kókuszreszelék
20 dkg vaj
20 dkg cukor
36db mandula

Ez a recept megtestesíti a karácsonyi csodát, mert krémes, lágy, egyben roppant egyszerű elkészíteni! Az ünnepi desszertsorról nálunk általában ez fogy el leghamarabb, és nem véletlenül!

Elkészítés:

A vanília pudingot 10 dkg cukorral a fél liter tejben feltesszük főzni, és hozzáadjuk még az elején a 3 evőkanál lisztet. Ebből sűrű krémet főzünk, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Közben vajat a maradék cukorral, illetve a kókusz felével habosra keverjük egy villával, és ezt is állni hagyjuk. Ezután a két krémet összekevertem.

Amikor kész 20 percre a fagyasztóba tettem, és mikor teljesen kihűlt, és jól formázható lett akkor, dió méretű golyókat formáztam belőle, illetve mindegyikbe tettem egy mandulaszemet is. A maradék kókuszreszelékbe forgattam, és mini muffin papírokban tárolva már tálalhattam is.

Ez a recept egyébként évek óta a TOP10 karácsonyi sütemény kategóriában van nálunk!