FEL
Desszert Recept

Házi Sajtroló

Remek alternatíva, ha a boltihoz nem jutsz hozzá! Néhány hozzávaló, összesen 30 perc, és már eheted is a finomságot! 😉

Hozzávalók:
250g leveles tészta
1db tojás
Szezámmag
Krém:
150ml habtejszín
50 sós krémsajt
2ek parmezán
1tk só
1tk bors
Füstölt sajt a forgatásához.

Elkészítés:

A leveles tésztát kinyújtjuk, majd pizza vágóval 1cm vastag szeletekre vágjuk, és a formára szorosan felcsavarjuk.
Megkenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal, és a 200C-ra előmelegített sütőben 6-8 perc alatt pirosra sütjük.
Amíg kihűl, a krém hozzávalóiból habot verünk. Amikor a tészta kihűl egy határozott mozdulattal kivesszük belőle a formát, majd egy habzsákból belenyomjuk a krémet, úgyhogy a végén kijön kicsit a hab, amit a reszelt füstöltsajtba mártunk.