Ahhoz képest, hogy az első próbálkozásom elég jól sikerültek! Na jó, a formázást még gyakorolni kell, de az íze mennyei!!! Túrós batyut minden asztalra! ❤️
Hozzávalók:
300g liszt
150ml tej
25g élesztő
25g vaj
1tk só
4ek cukor
1 tojás
Krém:
250g túró
2 tojás
25g porcukor
2ek búzadara
1ek citromlé
1tk vanília aroma +1tojás a kenéshez
Elkészítés:
A lisztet szitáljuk egy tálba, majd adjuk hozzá a tojást és a sót. A tejben futassuk fel az élesztőt 1ek cukorral, a többit pedig keverjük a tésztába.
Ha feljön az élesztő az egészet kezdjük el dagasztani, majd a végén adjuk hozzà a vajat is.
Egy órán át kelesszük.
A krémhez minden hozzávalót keverjünk el, és a levet amit ereszt csepegtessük le.
Ha megkelt a tészta, akkor nyújtsuk ki, majd 15x15cm nagyságú téglalapokat hajtunk belőle, a közepére tegyünk 1-1ek túrós krémet, utána pedig a 4 sarkát hajtsuk fel és csípjük össze.
Kenjük meg a tojással és 180C-rá előmelegített sütőben 25 perc alatt süssük készre.