800g karfiol
250ml főzőtejszín
2 fej vöröshagyma
1 db paradicsom
2 gerezd fokhagyma
10g vaj
2tk pirospaprika
1tk curry
1ek só
1tk bors
1tk chili paprika
1tk római kömény
1 csipet fahéj
A rózsákra vágott karfiolt tegyük fel sós vízben főni és 15 perc alatt főzzük puhára.
A SOS jázmin rizst 5x-ös mennyiségű sós vízben tegyük fel főni, majd 15 perc múlva szűrjük le.
Közben daraboljuk fel a hagymát, fokhagymát és egy kevés vajon pároljuk őket puhára. Amikor a hagyma már üveges, akkor mehet mellé a kockára vágott paradicsom, amit további 5 percig főzzünk a hagymával.
Ezután tegyük át egy tálba és botmixerrel pürésítsük. Egy serpenyőbe tegyük bele a fűszereket, majd kezdjük el pirítani. Amikor már látjuk, hogy kezd forrósodni az edény, mehet rá az összeturmixolt püré. Kavarjuk el csomómentesen, majd jöhet a serpenyőbe a főzőtejszín kisebb mennyiségben adagolva.
A leszűrt karfiolt tegyük hozzá, forgassuk jól össze és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A kifőtt rizzsel tálalhatjuk is.