Őszintén megmondom nektek, hogy sajttortát szerettem volna sütni, viszont elkalkulálta magam, mert úgy emlékeztem, hogy van itthon 500g krémsajt, de nem volt, csak 250g.
Viszont mivel én az alap sajttortába is szoktam tejfölt tenni, így az arányokat felborítva, végülis összedobtam egy eddig nem létező süteményt, ami anyagárban viszont jóval kedvezőbb
Hozzávalók:
Krém:
250g mascarpone sajt
750g 25%-os tejföl
5 egész tojás
150g cukor
125g áfonya
Alap:
60g kakaópor
100g liszt
50g csokoládé
150g cukor
4 tojás
50g olaj
50ml tej
200g vaj
Elkészítés:
A piskótához a vajat a csokoládéval olvasszuk fel mikrobán, majd adjuk hozzá a cukrot, és a 4 tojást egyesével.
Az olajat keverjük el benne, majd szitáljuk bele a lisztet és a kakaóport.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben 180C-on 10 percig süssük elő.
Amíg sül, a krémhez a hozzávalókat az áfonyán kívül robotgéppel keverjük homogénre, majd az elősütés után öntsük a kakaós piskóta tetejére.
Szintén süssük 20 percig így, majd vegyük ki, és pakoljuk rá az áfonyát, végül pedig tegyük vissza a sütőbe további 30 percre. Amikor elkészül zárjuk el a sütőt, majd hagyjuk ott kihűlni.
Amikor teljesen hideg, szeletelhetjük!