FEL
Desszert Recept

Kakaós – Mogyorós BRIÓS

8 fő
100 perc
Nehézség: 6 / 10
Hozzávalók:
Tészta: 
320g liszt
120m tej
15g friss élesztő
100g cukor
1tk só
70g LURPAK sótlan vaj
1 egész tojás
Töltelék:
130g LURPAK sótlan vaj
2ek kakaópor
50g cukor
50g zúzott törökmogyoró
+1 tojás megkenni őket
Elkészítés:
A tejet mikróban melegítsük meg a vajjal, hogy olvasszuk fel benne a vajat, így sokkal jobban
el fog vegyülni a tésztában, és homogénebb alaptésztát, illetve lágyabb kész süteményt kapunk! A többi hozzávalót mérjük a gép dagasztótáljába, és a langyosra visszahűlt tejet, illetve vajat is adjuk hozzá. 10 perc alatt dagasszunk belőle homogén, fényes tésztát, amit 30 perc alatt kelesszünk a duplájára. Amíg kel a vajat melegítsük meg, és keverjük csomómentesre a kakaóporral, illetve a cukorral, majd tegyük hidegre, hogy még kenhető állagú, de már ne folyós legyen.
Az elkészült tésztát osszuk 6-8 egyenlő részre, én a 8at ajánlom, mert nekem a 6 felé osztott alap
meglátásom szerint kicsit nagy lett, persze mindenki saját belátása szerint adagolja. A 8 egyenlő kis labdát nyújtsuk ki 20x20cm nagyságú négyzet alakra, majd kenjük meg 1-1 evőkanálnyi kakaós krémmel, amire szórjunk a törökmogyoróból, majd tekerjük fel szorosan mint a bejglit, és középütt vágjuk ketté, majd tekerjük fel őket.
Emeljük sütőpapírral bélelt tepsire, és kenjük le egy felvert tojással. 180C-on 20 perc alatt süssük készre.