FEL
Desszert Recept

Kávés Krémmel Töltött Fánk

8 fő
120 perc
Nehézség: 6 / 10
Hozzávalók:
Krémhez:
6ek Ricoré kávékeverék
6 tojássárgája
6dl tej
6ek liszt
150g cukor

Tésztához:
350g liszt
3ek porcukor
1db egész tojás
2db tojássárgája
50g vaj
1ek rumaroma
225ml tej
15g élesztő

Gondolom, nem vagyok egyedül azzal a problémával, hogy imádom a kávé ízét, de ha túl sokat iszom, akkor éjjel nem tudok aludni. Ezért részesítem előnyben a délutáni kávézások alkalmával a cikória tartalmú Ricoré kávékeveréket, amelynek szerintem egy különleges karamellás íze is van az összetételének köszönhetően! Ezért készítettem most belőle egy remek főzött krémet, amelyet a fánkokba töltöttem, ezzel megkoronázva az íz élményt!

Elkészítés:
Először a krémet főzzük készre, amelyhez a száraz hozzávalókat a tojások sárgájával először keverjünk csomómentesre, majd a tejjel keverjük el, és forraljuk fel, hogy sűrűsödjön be. Húzzuk le a tűzről, majd hűtsük ki teljesen. A tésztához a tejet langyosítsuk meg, majd adjuk hozzá a porcukrot, és az élesztőt futtassuk fel benne. Amíg felfut, a többi hozzávalót mérjük a gép üstjébe, majd a felfuttatott élesztővel dagasszunk belőle fényes tésztát. Hagyjuk 50 perc alatt duplájára kelni, végül pedig nyújtsuk 1,5cm vastagra, szaggassuk ki egy pohárral, végül pedig forró olajban süssük készre oldalanként 2-2 perc alatt. Figyeljünk rá, mert könnyen megbarnulhat! Amikor kivettük az olajból tegyük félre, majd forgassuk kristálycukorba. A krémet tegyük habzsákba, majd töltsük meg vele a fánkokat.