100g étcsokoládé
100g vaj
100g cukor
2 tojás
75g liszt
Krém:
4 tojás
1cs étcsokoládés pudingpor
80g cukor
450g mascarpone
35ml espresso
Díszítés:
Kakaó
Eper
Nagyon régen sütöttem már sajttortát, pedig olyan szuper mindig a végeredmény, és összességében nem is bonyolult elkészíteni. Elég sokat kávézom otthon az utóbbi időben, így egy kávés sajttortát készítettem!
Ajánlom, hogy a 22cm-es formában készítsd el, úgy magasabb lesz a végeredmény,
viszont így több szeletre lehet vágni 😛
A brownie alap remekül kiegészíti a kávés krémsajtos réteget, ami együtt tuti felpörget mindenkit!
Elkészítés:
A browniehoz először a liszten kívül minden hozzávalót egy tálba mérünk, és homogén masszává keverjük, majd beleszitáljuk a lisztet és csomómentesre keverjük.
175C-ra előmelegítjük a sütőt és a tortaformába öntjük, és 10 percig elősütjük.
Amíg elősül a krémhez a kávén kívül keverjünk mindent homogénre, majd a végén a frissen főzött espressot is adjuk hozzá.
Amikor a brownie elősült öntsük a tetejére, majd 30 percre tegyük vissza a sütőbe.
Ha teljesen kihűlt, szórjuk meg instant kakaóporral, majd szeletelhetjük is!