Előre szólok, hogy ez a torta veszélyes vállalkozás, mert már a fotók nézegetése is olyan élményt nyújthat ami bármilyen fogyókúrát tönkre tehet, illetve ha nem fogyókúrázol akkor is minimum egy 300 grammos oreós milka ezután biztosan le fog ugrani a torkodon, mert nem tudod majd megállni, ezt garantálom!
Hozzávalók:Piskótához:
5 tojás16dkg kristálycukor16 dkg lisztcsipet sóvaj és liszt a formához50g kakóporKrém:
500ml habtejszín, legalább 30%-os
300g étcsokoládé
100g porcukor
100g holland kakaópor
Bevonat:
100g étcsokoládé
50g rama margarin
4 db kinder bueno
4db kindercsoki
4db ferrero rocher
1 zacskó Kinder Schoko Bons
1 Kindertojás
Szabadon választott celebrations csokik
Elkészítés:
Az egész tojásokat a cukorral egy elektromos habverővel 4-5 perc alatt keverjük habosodásig. Ezután szitáljuk bele a lisztet és a habverő legalacsonyabb fokozatán keverjük a tojásos masszához, és most adjuk hozzá a csipet sót is.
Vajazzunk és lisztezzünk ki egy 20-22cm-es tortaformát és öntsük bele a tésztát. Majd 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig süssük. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni, csak ezután vágjuk 3 egyenlő részre.
A Krémhez a habtejszínt verjük kemény habbá, és mikor már teljesen kész adjuk hozzá a porcukrot, majd a kakaóport. Amikor ez megvan egy fém lábasban olvasszuk meg a csokoládét, és hagyjuk kicsit hűlni. Amikor már nem forró, de még kenhető állapotban van, akkor kezdjük el a habhoz kanalazni, és habverővel folyamatosan oszlassuk el egyenletesen.
Amikor mind benne van, akkor mehet a hűtőbe hűlni.
A kész lapokat tegyük a tányérra vagy torta tartóra amin szervírozni szeretnénk majd a tortát, és kezdjük el vastagon bekenni a krémmel, minden szintet. Amikor kész az oldalát is kenjük meg a maradékkal. Majd az előzőleg használt lábasban tegyük oda a megmaradt csokoládét és adjuk hozzá a vajat. Amikor teljesen felolvadt benne a vaj, zárjuk el, és hagyjuk visszahűlni.
Amikor már kezd megdermedni egy fakanál segítségével kezdjük el a torta szélére adagolni. először csak egy nagyjából két centiméter vastag kört rajzoljunk, majd ebbe csorgatva tudjuk elérni, hogy a tortánk szép mintás legyen a csokoládé bevonattól. Amikor megvan a maradék csokit a tetejére kenjük és a fakanállal elegyengetjük.
A választott csokoládékkal tetszés szerint díszítjük 🙂