800g csirkecomb filé
250ml kókusztejszín
1 fej vöröshagyma
30ml szójaszósz
150g joghurt
1db citrom
50g vaj
Pác:
1tk curry paszta
3tk só
1tk fűszerkömény
1tk szárított petrezselyem
1tk római kömény
1tk gyömbérpor
3ek olaj
A csirkecombokat tisztítsuk meg, majd tegyük egy edénybe fedővel. A páchoz minden hozzávalót keverjünk össze, majd alaposan forgassuk meg benne a combokat,
és tegyük egy éjszakára a hűtőbe.
Másnap a vöröshagymát kockázzuk fel, majd a vajon kezdjük el üvegesre párolni őket.
Amikor ez megvan, a csirkecombokat bőrrel lefelé tegyük a serpenyőbe, és magasabb hőfokon süssük meg a húst.
Amikor már szép a színük, fordítsuk meg őket, és öntsük alá a szójaszószt, majd ebben forgassuk meg 2-3 alkalommal.
A kókusztejszínnel az egészet öntsük nyakon, majd adjunk hozzá 150g joghurtot, illetve 250ml vizet, és fedő alatt 35 perc alatt főzzük puhára a csirkecombokat.
Amíg a csirke elkészül a rizst mossuk át 2-3 alkalommal, majd tegyük egy lábasba 2x-es mennyiségű vízben főni.
13 perc alatt közepes lángon tökéletesre fő, át sem kell öblíteni, egyből tálalhatjuk is.