FEL
Egyéb kategória

Mákosguba Torta

8 fő
100 perc
Nehézség: 5 / 10
Hozzávalók:
6 db vajas / tejes kifli
4 tojás
600ml tej
150g cukor
150g mák
1 citrom héja
100g vaj
Krém:
2 zacskó vanília puding
700ml tej
150g cukor
Tetejére
4 tojás fehérje
50g cukor

Ennél a süteménynél ma már szebbet nem készítek! December óta halogatom, hogy elkészítem, és a mostani karantén alatt végre alkalmat is találtam rá.
Mostmár csak keresnem kell valakit aki szereti a mákot, hogy megegye helyettem.

A tojásokat a cukorral, vajjal és a tejjel feltesszük főni, majd ha kezd sűrűsödni lehúzzuk a tűzről.
Belekeverjük a mákot, illetve a karikákra vágott kiflit.

Hagyjuk állni 10 percet, majd sütőpapírral bélelt formában 25 perc alatt 180c-on megsütjük.
Amíg sül a pudingból a tejjel és cukorral főzzünk sűrű krémet, és ha az alap megsült tegyük rá még a karikában és hagyjuk őket egyben kihűlni.
Amint ez megvan a fehérjét a cukorral verjük fel, és habzsákkal nyomkodjuk a tetejére, vagy kenjük szét szépen 😀
Utána cukrász fáklyával meg lehet pörkölni őket, de az enyém valahol a szüleim pincéjében van a költözés miatt.
Bár most, a poszt írás közben jutott eszembe, hogy egyébként simán a sütőbe is vissza tehettem volna, mert megpirulna ott is 200c-ön pár perc alatt 🙂

Bízom benne, hogy ti is annyira fogjàtok szeretni mint a mi családunk!